Matcha Chiapudding met Witte Amandelpasta

Matcha Chiapudding met Witte Amandelpasta

Geniet van een verfrissende en voedzame start van de dag met deze heerlijke chiapudding met een twist. Een smaakvol begin van je dag!
Bereidingstijd 15 minuten
Rusttijd 10 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Vegan
Porties 1 personen

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Meng het 30 gr chiazaad met de 200 ml kokosdrank in een mok. Laat, onder af en toe roeren, ca. 10 minuten wellen, tot het chiazaad de drank heeft opgenomen. Roer vooral in de eerste paar minuten steeds goed door, anders gaat het chiazaad aan elkaar plakken.
    30 gr chiazaad, 200 ml kokosdrank
  • Roer de 1 tl Matcha Latte door de chiapudding.
    Vind je de pudding niet zoet genoeg? Voeg dan een eetlepel 1 scheutje Ahornsiroop graad A toe.
    1 tl Matcha Latte, 1 scheutje Ahornsiroop graad A
  • Prak een deel van de 50 gr aardbeien fijn en roer door de chiapudding. Snijd de rest in stukjes.
    50 gr aardbeien
  • Schep de 1 el Witte Amandelpasta op de pudding. Garneer met de stukjes aardbeien.
    1 el Witte Amandelpasta
  • Tip: Wil je een keer wat anders? Maak dan blanke kokosvla! Meng de kokosdrank met arrowroot in een steelpannetje en verwarm langzaam. Nét voordat de arrowroot goed begint te stollen en de substantie lijkt op vla, haal je het van het vuur. Blijf dan nog een minuutje goed roeren. Voeg evt. Ahornsiroop of Kokosbloesemsuiker toe.

Notities

Dit recept komt van TerraSana.
Trefwoord koolhydraatvrij, vegan